CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Munkáltatók képzése

dátum2019. október 21 - október 22.
dátum09:00 - 19:00
dátumCsalád és KarrierPONT – Hajdúböszörmény (4220 Hajdúböszörmény, Rákóczi Ferenc u. 22.)
„Túl a tipikuson, atipikusan avagy a családbarát vállalati kultúra mint a hosszú távú siker kulcsa” –használjuk ki a rejtett összetevőben rejlő potenciált a nyereséghez, a sikerhez! Vannak, akik még most ismerkednek ezzel az úttal, mások már járnak rajta. A Munkáltatók képzése az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket ad, és a résztvevők saját cselekvési terveiket is elkészítik a programon.
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Nők a családban- és a munkahelyen” című pályázati felhívás keretében támogatást nyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú, „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című projekt megvalósításához.
A projekten belül képzéseket, fejlesztéseket, felkészítéseket szervezünk a célcsoportunkba tartozó ügyfeleknek, partnerszervezeteknek, munkáltatóknak.
E sorozat része a Munkáltatók képzése, melyre szeretettel várjuk a munkáltatói szféra képviselőit; munkaadó vállalkozókat, munkaadók felső- és középvezetőit, gazdasági, HR és kommunikációs munkatársait, potenciális munkaadókat és mindazokat, akik munkaerő-piaci partnereink a „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című projektben.
Jöjjön! Tartson velünk! Merjünk változni és változtatni! Ismerjük meg a családbarát szemléletet, elméletét, gyakorlati megvalósítását és előnyeit a vállalati-munkáltatói szférában.   
A képzés felnőttképzési törvénynek megfelelően (2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről) a hatályos, engedélyezett képzési programok hivatalos listájából lehet kiválasztani.
 
A képzés címe: Munkáltatók képzése
Időpontja: 2019. október 20-21. 9.00 óra
Helyszíne: Család és KarrierPONT – Hajdúböszörmény (4220 Hajdúböszörmény, Rákóczi Ferenc u. 22.)
A képzést tartja: Giczey Péter
Tartama: 20 óra két egymást követő napon

 
 
 
 
PROGRAM:
2019. október 21.00 9.00 óra
A családbarát szervezeti működés és családbarát vezetői kommunikáció, Családbarát munkahelyek jellemzői, megvalósításának eszközei, Atipikus foglalkoztatás
2019. október 22.00 9.00 óra          
Speciális munkavállalói csoportokra vonatkozó szabályozás, Cselekvési terv a családbarát munkáltatói működésért
 
A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, 2019. október 4-ig jelezze jelentkezési szándékát a hajdúböszörményi Család és KarrierPONT-ban az alábbi elérhetőségek egyikén:
cím: 4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi Ferenc u. 22.
Telefonszám: +36 (52) 228 760
E-mail: hajduboszormeny@voroskereszt.hu
 
Szeretettel várjuk!
 
Debrecen, 2019. szeptember 26.
 
Fazekasné Farkas Ibolya                                                        Ujvárosy Andrásné
a Család és KarrierPONT vezetője                                            a projekt szakmai vezetője
        területi vezető                                                                          megyei igazgató
Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény                         Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megye
 
 
 
 
 

Háttérinformációk:

A ’Munkáltatók képzése’ célja, hogy a munkaadót képviselő résztvevő érzékennyé váljon a családbarát vállalati kultúra és működés kezdeményezésére és megteremtésére a bemutatott szemlélet és átadott eszközök által. További cél a képzésben résztvevő ösztönzése és felkészítése a képzést követő gyakorlati lépések proaktív megtételére cselekvési terv készítésével.
A 20 órás program kiemelten a munkáltatókat megcélzó képzés, így résztvevői a Hajdú-Bihar megyében működő munkáltatók képviselői közül kerülnek majd ki. A családbarát vállalati működés iránti igény napjaink piaci körülményei között, a rugalmasság iránti fokozódó munkavállalói elvárások miatt, az értékes munkaerő megtalálásáért és megtartásáért folytatott versenyben folyamatosan erősödik. Az a munkaadó, aki odafigyeléssel fordul a munkavállalói felé, rugalmasan reagál igényeire, versenyelőnyre tehet szert: a dolgozók elkötelezettebbé, lojálisabbá válnak, javulnak az egészségügyi mutatók, csökken a fluktuáció, és a szervezet vonzó munkahellyé válik a munkaerőpiacon.
A képzés megvilágítja a családbarát vállalati működés előnyeit, hasznait és kezelendő nehézségeit, válaszokat és konkrét eszközöket ad a családbarátság vonatkozásában bármilyen szintű előzetes ismerettel bíró résztvevő számára. Mire jó a családbarátság? Miért jó ez a cégemnek? Szeretnék családbarát lenni, de hogyan fogjak neki? Milyen eszközökben gondolkodjak? Milyen lehetőségeim vannak? Milyen keretekhez, jogi szabályozásokhoz kell igazodjak? Hogyan tudnék továbbfejlődni? – Ilyen és ehhez hasonló praktikus kérdésekre keressünk és kapunk választ az átfogó képzés során, sőt, egy saját cégre szabott családbarát működési modell tervének megalapozására is sor kerül
 
„Nézzük másképp”
„Tegyünk érte most!” – gondolták a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjai, munkatársai gondolván azokra, akiket hátrányos helyzetbe sodor vagy ellehetetlenít a munka szférájában a családi feladataik, szolgálatuk ellátása. A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal mint konzorciumi partnerrel Pályáztak a „Nők a családban és a munkahelyen” című EFOP-1.2.9-17 kódszámú kiírásra. Céljuk változtatni az emberek gondolkodásán, és javítani ezen a sokspektrumú, sokszereplős, a családok megélhetésétől kezdve számtalan kérdést érintő helyzeten a program és a pályázati eszközök lehetőségei szerint. Népszerűsítik és programot készítenek arra, hogy lépjünk túl a tipikuson, gondolkozunk és foglalkoztassunk atipikusan, ha szülőkről, hozzátartozójukat ápoló emberekről van szó. Az alapgondolat az, hogy nézzünk másképp a szülők, gyermekek, családi feladatok, munka viszonyaira; gondolkozzunk másképp és keressünk megoldásokat. Minden kis lépés nagy tett a jövő szempontjából, és ha csak egy családon is segítünk, már megérte – ezekkel fordulnak a társadalom szinte valamennyi szférájához; sőt egyénekhez, családokhoz, munkáltatókhoz a vöröskeresztesek, és valósítanak meg értük és velük programokat.
A projekt célja hidat építeni család és munka, magánélet és karrier szférája közé. Elsődleges célcsoportunk mindazok, akik az álláskeresésben és-megtartásban akadályokkal küzdenek családi kötelességeik miatt, például, hozzátartozójuk ellátása, ápolása miatt hátrányt szenvednek, GYED-ről, GYES-ről szeretnének visszatérni vagy egyéb okokból hátrányos helyzetűek és érintettek munka és magánélet, karrier és család összehangolásának kérdése. Ezen kívül a kérdéshez kapcsolódó valamennyi társadalmi szféra célcsoportunk vagy partnerünk lehet.
 
 

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT