CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

„Hét nap Hét lépés” – gyermekfelügyelet

dátum2019. június 25.
„Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít” – a közismert filmbeli dal vált a gyerekek kedvenc énekévé Hajdúszoboszlón a 2019. június 17-23. közötti héten a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT szemléletformáló elemeket tartalmazó gyermekfelügyeletén. Szüleik, az iroda ügyfelei ezalatt tehermentesültek a családi kötöttségektől, és a mentorálás, tanácsadás mentén lépéseket tehettek jövőjük felé.
 

A gyermekfelügyelet a Család és KarrierPONT ügyfeleit kívánta tehermentesíteni – elsősorban azokat a szülőket, beteg gyermeket, hozzátartozót ápoló nőket és férfiakat, akiket családi kötelességeik elzárnak a munka világától –, hogy a nyári szünet idején intenzíven részt vehessenek a „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00021 sorszámú pályázat fejlesztő, szemléleti és valós kapukat megnyitó mentorálásán és tanácsadásain.  
A gyermekek ez alatt összetett kézműves, mozgáskoordinációs és kommunikációs feladatokat játszottak, énekeltek, strandoltak. Megnézték a helyi múzeumokat, moziztak, és rengeteget játszottak a jó levegőn. Megtanulták az elsősegélynyújtás alapvető fogásait, a humanitás fontosságát. Az interaktív rendőrségi bemutatón ujjlenyomatot készítettek, kortárs sportolók tartottak nekik birkózó-bemutatót. Utolsó nap közösen táncolt, énekelt az immár összeszokott kis csapat.
Ők sem maradtak szemléletfejlesztés nélkül a 7 napos felügyelet alatt. A programok, a rajzok, a kézműves foglalkozások olyan családi életre vonatkozó mintákat, szemléletformáló elemeket tartalmaztak, melyek a rugalmas, korszerű, emancipált női és férfi szerepeket tanították. Az érzékenyítő foglalkozások a családi, a női-férfi szerepek régi, majd mostani jellemzőit és a példaértékű alternatív életutak is bemutatták.
 
 
A tábor „Hét nap, hét lépés” címet viselte, hiszen minden nap egy jó nagy lépést tettek a táborba bevont egészségkárosodással és hátrányos helyzettel küzdő gyermekek egymás és önállóságuk felé. Minden nap újabb feladatok és élmények vártak rájuk, fejlődtek kommunikációs, finommotorikus képességeik. Elfogadták, megszerették,segítették egymást. A szemléletformáló programok és módszerek révén nem csak toleranciájuk, empátiájuk fejlődött, hanem  a családi életre vonatkozóan rugalmas, korszerű férfi és női szerepeket közvetítő szemléleti útravalót is kaptak, lépéseket tettek új jövőképekhez és pályaképekhez, és míg a gyerekek tanulva-fejlődve nyaraltak, szüleik lépéseket tehettek a jövőbeli atipikus foglalkoztatásukért.
 

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT