CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Konfliktuskezelés:

A munka világába visszatérni és megmaradni, ez a hosszú távú célja azoknak, akik a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT ügyfelei. Ehhez azonban munka és magánélet érzelmi egyensúlya is szükségeltetik. A képzésen a résztvevők elméleti és gyakorlati szinten is beavatást kapnak abba, hogyan ismerjék meg a konfliktus kialakulásának, gondolati és érzelmi hátterét, valamint forrásait, a szakember fejleszti konfliktusmegoldó képességeket, és konfliktuskezelési technikákat ad át.

A tréning célja , hogy a képzésben résztvevő személyek ismerete bővüljön  a  konfliktus  és konfliktuskezelés témában, a hallgatók felismerjék a családi életre jellemző konfliktusok fajtáit, és megtanuljanak tudatosan alkalmazni néhány alapvető konfliktuskezelési  technikát. A  képzés  során elemezzük a különféle technikák előnyeit,  illetve  esetleges  hátrányait.  A  cél, hogy a résztvevők  képesek  legyenek adott szituációban  tudatosan  mérlegelni,  és  választani  a  lehetséges  konfliktuskezelési  megoldások közül hatékonyabbá váljanak  a mindennapi munka során.

Az első Konfliktuskezelés-képzést – mely Magyar Vöröskereszt a Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében című pályázatának része volt  – 2019. május 5-8. között szervezte ki a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT Bodaszőlőre, ahol az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér  (Boda Katalin u. 28.) adott otthont a programnak.
 A szervezők a projekten belül több kistelepülésre is szerveznek hasonló, képességfejlesztő programot a célcsoportba tartozóknak.
 
***
 
A  rendezvény  időtartama alatt a gyermekek  részére foglalkozásokat tartottunk.
A megvalósult  program részletesen:
2019.05.06.  08:00-18 :00 A  hatékony kommunikáció és  konfliktuskezelés alapjai
2019.0 5.07. 08:00-18:00 A  családban felmerülő  konfliktusok
2019.05.08. 08:00-18:00 Konfliktuskezelési gyakorlatok
 
 

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT