CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

„Nem kőbe vésett!” – Nők és a férfiak változó szerepei munka, magánélet, társadalom szférájába

dátum2019. július 30.
Lakóhelyükön kaphatták meg a legújabb tudnivalókat az információszerzésben hozzátartozó ápolása, családi kötöttségek és egyéb okokból korlátozott, a településüket, sőt otthonukat elhagyni nehezen tudó nők. Három tájékoztató rendezvényt tartott a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2019. május 27-én Püspökladányban, május 29-én Berettyóújfaluban, majd július 23-án Polgáron. A szakemberek nem csak általánosan, hanem helyi kitekintéssel is bejárták a témát.
 
 A megnyitó után Ujvárosy Andrásné szakmai vezető, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója összegezte a „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú project megvalósításának eddigi tapasztalait, majd motiválta a jelenlévőket a pályázati programban aktuálisan futó, az álláskeresésben, a munka és magánélet összeegyeztetésében fejlesztő képzésekben való részvételre.

Vezető beosztásban egyenértékűen és egyenrangúan a férfiakkal
 
A „Nők vezetőbeosztásban, szokatlan szakmákban nők és férfiak avagy szabaduljunk meg a nemi sztereotípiáktól a foglalkoztatás terén” címmel helyi szakember – Polgáron Tóth József polgármester – adott szemléleti útravalót és rajzolta fel helyzetképet jó gyakorlatokkal települést/járást középpontba helyezve. Az előadásban a GYED-ről, GYES-ről visszatérők munkaerő-piaci lehetőségeire is kitértek.
 
Mindhárom helyszínen elhangzott, hogy a térségben nagy gond a munkanélküliség, miközben bizonyos szakmákban hiány van. Jellemzőek szemléletében a női és férfi szerepekhez, sőt képességekhez, gondolkodáshoz, feladatkörökhöz fűződő sztereotípiák. Aki vezető beosztásra, szokatlan munkakörre vállalkozik, meg kell küzdenie a sztereotípiával, hogy a nők a család mellett nem tudnak vezető pozícióban, nagyobb kihívást igénylő munkahelyeken teljesíteni. Mégis vannak szerencsére ellenpéldák. Igaz, elsősorban a sztereotípiák mentén, hiszen a női szakmáknak tekintett munkakörökben; mert sok bölcsőde, óvoda, művelődési ház vezetője nő. Ám arra is akad példa, különösen kis településeken, ahol jól ismerik egymást az emberek, hogy cégekben, vállalkozásokban nők a vezetők, és munkájukat elismerés övezi.

 
Nem szabad feladni, hogy képességei/érdeklődése/ambíciói szerint vállalhasson munkát egy nő. Hangsúlyozzuk, hogy másképpen, bátrabban, nyitottabban kell gondolni a nők, családanyák foglalkoztatásáról mind a szakmákat, mind a beosztást nézve – mondta Tályai Gáborné Dr. Balogh Piroska, jogász, humánerőforrás-vezető, aki részletes előadást tartott a Férfi-női szerepek rugalmassága a család szemléletében avagy home-office, atipikus munka és házimunka egyensúlya családi munkamegosztással címmel.

A nők és férfiak esélyegyenlőségét segítő törvényi hátteret és intézményrendszert, ismertette helyi szakember.

 Kérdések a program végén fogalmazódtak meg a résztvevőkben, így azok azon a közös gondolkodás és beszélgetésen hangzottak el, amelyet Ujvárosy Andrásné moderált.
A következő felvetések mentén zajlott a beszélgetés: Merjünk önmagunk lenni! A nemi szerepeket korunkban már korlátozó sztereotípiákon, hagyományokon innen és túl. „Vezető-beosztású nők, óvóbácsik és buszsöfőrnők” avagy nézzük másképpen a nemekhez kötött szakmákat, házimunkákat, a karrier és magánélet kérdéseit. Gondoljuk újra a férfiak és nők társadalmi szerepeit. A teremben ülő érintettek, és a munkáltatói szféra képviselői bejárták azt a témát, hogy a fent elhangzott információkat miként ültethető át a gyakorlatba. Miért nehéz a sztereotípiáktól megszabadulni, és felvenni velük a harcot? Hogyan tehetjük meg az első lépéseket szűk, családi környezetünkben?
 
A Püspökladányban, Berettyóújfaluban, POlgár megrendezett tájékoztató rendezvényen lokálisan és általánosan mutatták be a szakemberek a munka-család-elhelyezkedés esélyeit, egymásra hatását, és ismertették a „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című projektet.
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT