CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Legjobb helyi szinten megoldani az álláskínálat és -kereslet gondjait

dátum2019. október 1.
Szinte minden álláskereső érdeklődött a Család és KarrierPONT – Hajdúböszörmény standjánál szeptember 27-én Hajdúnánáson a Hotel Mediánban, a település II. Állásbörzéjén, melyet kifejezetten a helyi munkaügyi helyzet javításáért, a munkáltatóknál a tevékenységükhöz szükséges szakmák körében jelentkező álláshiány enyhítésére, a helyi és környékbeli álláskeresők segítéséért, és az ügyet szolgáló szervezetek, intézmények és hajdúnánási vállalatok bemutatkozásáért szerveztek meg.

A börzét előadásokkal nyitották meg: a rendezvénynek helyet adó Hotel Meridán egyik előadójában Szólláth Tibor polgármester és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője a börze céljának megfelelően a helyi megoldásokat hangsúlyozta a munkavállalók és munkáltatók összekapcsolásának témájában.

A 18 óráig tartó börzén a Család és KarrierPONT állomáshelyéhez zömmel olyan ügyfelek jöttek, akik az álláskeresésben és -megtartásban akadályokkal küzdenek családi kötelességeik miatt, például: hozzátartozójuk ellátása, ápolása okoz hátrányt számukra, GYED-ről, GYES-ről szeretnének visszatérni vagy egyéb okokból hátrányos helyzetűek a munka világában, akik érintettek munka és magánélet, karrier és család összehangolásának kérdésében, és természetesen hátrányos helyzetű emberek, akik munkát keresnek.
 

A mentor és a szakemberek meghallgatták ügyfelek egyéni panaszait, gondjait, és azok orvoslására javasoltak képzéseket, felkészítéseket, fejlesztéseket, illetve egyéni ügyfélutakat a KarrierPONT-ban, illetve a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00021 számú pályázati programján belül.

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT