CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében

dátum2018. június 15.
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne. A különleges pont a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 projekt megvalósításának központi helyszíne, mely sikeres audit után megnyitotta kapuit a maga nemében elsőként a megyében. Az iroda helyiségeit, tárgyi feltételeit, munkafolyamatait és dokumentumait 2018. június 14-én ellenőrizte a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. auditora, és engedélyezte működését. Ettől a naptól a Hajdúk fővárosában a II. Rákóczi Ferenc utca 22. szám alatt kialakított Család és KarrierPONTban hétfőn 14-18 óra között, kedden és szerdán 12-től 16-ig, csütörtökön és pénteken 8 és 12 óra között várják az ügyfeleket, a család és munka konfliktusában érintetteket. Céljuk hidat építeni család és karrier szférája között, ezért kapcsolatba lépnek a másik oldal képviselőivel, a munkáltatókkal is.
 
Kérdőjel helyett PONT
 
A Család és KarrierPONT régi vágy eredménye. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténél rendszeresen jelentkeztek segítségért olyan családok, anyák, apák, szülők, akik hátrányos helyzetbe kerültek azért, mert gyermeknevelési, betegápolási feladataik miatt nem tudtak a munka világába bekerülni.  Az adomány csak átmeneti segítség, ezért régi vágya a szervezetben tevékenykedőknek, hogy programmal támogassák ezeknek a családoknak a kilábalását, esélyegyenlőségét, és integrációját a munka világába.
A szervezet ezért pályázott a témában „Nők a családban és a munkahelyen” című programjával az EFOP-1.2.9-17 kódszámú kiírására. Konzorciumi partnere a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal. A hivatal intézményes oldalról tapasztalta a jelenséget szociális feladatai ellátásakor. Évek óta együttműködik a Vöröskereszt területi szervezetével. A település tavaly elnyerte a Humanitárius Település címet.
 
Várnak nőket, férfiakat, munkáltatókat
 
Az elsődleges célcsoportba hajdúböszörményi szülők, nők, anyák, apák tartoznak, akik beteg rokonukat ápolják, gyermeküket egyedül nevelik, vagy más családi szerep miatt nem tudnak elhelyezkedni, és a család nélkülöz. A teljes célcsoportba beletartoznak mindazok, akiket érint a család-munka szerepkonfliktusa: a munkáltatói szféra is. Többek között az atipikus foglalkoztatás népszerűsítésével, kezdeményezésével is foglalkoznak a megvalósítók. A célcsoport földrajzilag is tágul, hiszen bizonyos programokban Balmazújváros, Debrecen, s a megye is érintett lesz.
 
A Család és KarrierPONT-ban első lépésben az ügyfelek helyzetét, igényeit méri fel, majd a szükségleteknek megfelelő programokat, támogató szolgáltatásokat, foglalkozásokat szervez, képzéseket közvetít ki a szervezet és konzorciumi partnere.
A fő cél segíteni, hogy a család és munka szférája között híd épüljön, azokat az értékes embereket, akiket a családi szerepek átmenetileg vagy hosszú távon megkötnek, ne zárjuk ki a munka, a jövedelemszerzés és/vagy az önmegvalósítás szférájából. Ezzel előrébb vihető a szűk és tág társadalom minősége, az esélyegyenlőség, a népesedés ügye is.
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Nyári programok szemléleti útravalóval
Hét napos gyermekfelügyeletet szervezett a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT a gyermeküket egyedül nevelő vagy ápoló szülőknek, hogy tehermentesülve foglalkozzanak a munka világába lépéssel, miközben nyári élményekhez jutnak, fejlesztő, érzékenyítő programokon vesznek részt gyermekeik.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT