CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

„Játssz, míg építem a jövőnk” – gyermekfelügyelet a szülőkért

dátum2020. július 7.
Élmények, új barátságok, fejlesztő programok, kirándulás gyermekeknek, míg szüleik lélegzetnyi időhöz jutva család és munka összeegyeztetésével, kompetenciáik fejlesztésével, álláskereséssel foglalkozhatnak egy héten át: ez volt a célja a Hajdúböszörményi Család ás KarrierPONT nyári gyermekfelügyeletének, melyen 20 gyermek vett részt 2020. június 22-28. között Hajdúszoboszlón, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem Kiképző és Raktárbázisán. 
 
Valós játék kontra komputer
 
Meglátogatta a Nyíregyházi Állatparkot is az a 20 kisdiák, akik a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT nyári gyermekfelügyeletén vettek részt. A gyerekeknek fejlesztő és élménydús programokkal telt a hét. Minden nap teljesítettek egy olyan interaktív foglalkozást, amelyen a családi élet mindennapjaira, nők, férfiak rugalmas szerepeire korszerű mintákat kaptak. Ambíciókat ébresztett bennük a szituációs játékokat is tartalmazó alkalom, hogy alkossanak jövőképet, és szerepeljen benne a család, s a vágyott foglalkozás, önmegvalósítás is. E mellett szabadidős, készség- és képességjavító programelemek követték egymást. A kisdiákok kézműveskedtek, játékos mozgáskoordinációs feladatokat teljesítettek, és rengeteget játszottak. Látványos, ingergazdag programokban is volt részük: rendőrségi kutyásbemutató, mentő-, tűzoltó szakemberek látogattak ki járműveiket, eszközeiket, munkájukat ismertetve. A kisdiákok rengeteget játszottak, megtapasztalták a közösségi létet, barátságok szövődtek közöttük.
Szükség is volt a sok élményre, tanulásra és tapasztalatra, mert e programoknak a „számítógépes programokkal-játékokkal” kellett felvenniük a versenyt. Mint kiderült, azok a gyerekek, akik elértek ilyen eszközöket, nagyon rászoktak a virtuális játékokra. A gyermekfelügyelet egyik nem várt hozadéka lett, hogy alternatívákat adott ezeknek a fiataloknak a valós élmények köréből.
Esély a szülőknek
 
Míg a gyermekek mintákat, szerepeket kaptak, attitűdöt alakító foglalkozások és a nyár élményei építették őket, addig a szülők jövőjük alapjait tették le; tanácsadáson vettek részt, a mentorral beszéltek, tervet készítettek célul jelölve meg a munka, önmegvalósítás és család egyensúlyát. Állást kerestek, önéletrajzot írtak, interjúkra készültek fel külsőleg-belsőleg. Lehetőséget kaptak, hogy saját magukra, jövőjükre koncentráljanak egy hétig. Ez volt a célja a gyermekfelügyeletnek, amelyet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú projektjében szervezett meg.
 
A gyermekfelügyelet fotói megtekinthetőek Galériánkban.

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT