CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Család, munka és karácsony

dátum2020. december 14.
December csodálatos, mégis nehéz hónap, hiszen az ünnepi várakozás, készülődés és az ünnep rengeteg feszültséggel jár. Mindezt fokozza 2020-ban a járványhelyzet, és sok család életében a nélkülözés. A Család és KarrierPONT tanácsadói és mentora várják decemberben az ügyfeleket. Dolgozzunk rajta, hogyan teremtsük meg az egyensúlyt család, munka vagy álláskeresés között ebben a feszült időszakban.  
 
 
Miért fontos a karácsony, a szeretet ünnepe a családnak, a gyermeknek? Hogyan őrizzük meg és adjuk át a család minden tagjának érzelmi üzenetét, amikor alapvetően sok a feszültség család és munka összeegyeztetése miatt. Mit tegyünk, ha megnőtt a készülődés miatt az otthoni feladatok száma, és éppen most  jön az álláslehetőség? S ha van állás, akkor pedig a munkahelyen kell többet teljesíteni? A járványhelyzet az ünnep módjára, és az anyagi lehetőségekre is rányomja a bélyegét. S ha nélkülöz a család, hová forduljunk, ki segít? – kérdések, feladványok, melyek nem egyszerűek, és 2020 decemberében legtöbb régi és leendő ügyfelünket nyomasztják.

A decemberi ünnepek pótolhatatlan lelki élményt adnak a gyermekeknek, hiszen meghatározóan hatnak érzelmi életükre, és arra, hogy a jövőben saját családjukban megteremtik-e a szeretet, meghittség varázsos pillanatait. Ám számtalan feszültséget szül a sok elvárás, nem beszélve arról, ha a család a lét peremére sodródott korábban vagy az idei járványhelyzet miatt. Mégis vitathatatlan, hogy ez a hónap fontos, és érdemes minél jobban megvalósítani benne család-munka egyensúlyát.
 
Várjuk tanácsadással, mentorálással
 
Beszéljünk erről is! Oldjuk meg, avagy hozzuk ki a legtöbbet abból a helyzetből, amiben Ön van:  tegyük meghitté az ünnepet, teremtsük meg család-munka összhangját ebben a feszült időszakban amennyire csak tudjuk. Minden élethelyzet egyéni, tehát a megoldáskeresés is egyénileg lehetséges – mondják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT szakemberei és munkatársai. Decemberben a nyitva tartási időben is várják az ügyfeleket személyesen – a járványügyi biztonsági szabályok betartásával – vagy telefonon.
 
Csomag a nehéz élethelyzetűeknek a Vöröskereszttől

A családi béke, a nyugalmas ünnep feltétele, hogy legyen mit tenni az asztalra. A Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete tartósélelmiszer-csomaggal segíti a Család és KarrierPONT hátrányosan és halmozottan hátrányosan élő ügyfeleit az ünnep idején.
 
 
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT