CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Tipp februárra: foglalkozz magaddal

dátum2021. február 5.
Test és lélek egyensúlya? Torna? Egy szebb vagy szebbé varázsolt ruha kivételesen magának? – februárban az ismert reklámszöveget idézve, azt kezdeményezzük, hogy „törődjön magával”, bárhol, bármilyen helyzetben érintett is kedves ügyfelünk család és munka egyensúlyának kérdésében.  
 
Az édesanya, szülő magára fordított ideje: ez a felvetés van, akiket már meg is nevettet, vagy felingerel. Különösen, ha a család élethelyzete nehéz, több a gyermek, vagy egyszerűen dolgozik az édesanya a család mellett. Holott ez az idő fontos lenne, különösen akkor, ha be- vagy vissza kell térni a munka világába. Mi múlik ezen? A munka megszerzése, megtartása, erőnlétünk, egészségünk, teljesítményünk minden fronton.
„Hogyan kezdjem?” – jogos az aggodalom, hogy lehet ezt elkezdeni, majd rendszeressé tenni. Mitől vehetünk el időt és hogyan? Mi most csak egy lépést javaslunk egyelőre, tegyünk egy lépést a testünkért, a fizikai jó közérzetért. Majd minden hónapban újabb lépésekkel egészítsük ki. Ha sikerül, pár hónap alatt változtathatunk közérzetünkön, mely kihat minden tevékenységünkre, ambícióinkra.
 
Csak egy lépés: pár hét és érezzük a változást

Van, akinek több lehetősége van egy kis szabad időre, van, akinek kevesebb, van, akinek esélye sincs rá gyermekei gondozása, nevelése közben. Most tűzzünk ki 15 percet egy napra. Lehet több, de ne legyen sokkal kevesebb, míg fő az étel, vagy a gyerekek játszanak. Bármilyen nehéz, különítsen el egy parányi időt, és ebben az időszakban foglalkozzon magával. Első programunk: végezzen el néhány tornagyakorlatot. Nem kell fárasztó vagy erőltető feladat, csak tegye meg minden nap. Kifejezetten nőknek szóló gyakorlatokat másoltunk ki és tettünk fel Letöltések rovatunkba (7 tornagyakorlat NŐKnek címmel). (Esetleg ajánlhatjuk a következő két videót: 15 perces edzés, felsőtest-erősítés, de az interneten rengeteg ehhez hasonló felvétel érhető el, találhat kedvére valót.)

Ha otthon korlátozott vagy nincs internet-használat, munkatársaink segítenek, illetve odaadják nyomtatásban a gyakorlatokat. Közben megbeszélhetnek egyéb aktuális kérdéseket is.

Ha úgy érzi, esélytelen, hogy 15 percet elkülönítsen a tornára, forduljon tanácsadónkhoz!
Elérhetőségeink: http://www.cskphb.voroskereszthajdu.hu/kapcsolat.php

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT