CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Jó „PONT”: sokan igénylik a telefonos tanácsadást

dátum2020. május 28.
Közel 200-an éltek eddig a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT telefonos tanácsadásával, melyet a COVID-19 járvány idején tart az intézmény új és régi ügyfeleinek. A veszélyhelyzet miatt kiadott járványügyi rendelkezések fokozatos enyhülésével párhuzamosan beindulnak a szolgáltatások, képzések, programok a PONT-ban. Ám előtte segítenek a szakemberek telefonon és e-mailben.
 
Lelki, mentálhigiénés gondokkal keresték meg a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT-ot az ügyfelek telefonon. Az intézmény a szigorítások után telefonon segítette ügyfeleit. A tanácsadással nem csak régi, hanem új ügyfelek is éltek. Sok családos ember veszítette el állását, s emiatt kért mentális segítséget és tanácsot az álláskereséshez. Másokra nem várt konfliktusokat, nehezen megoldható terheket rótt a család „bezártsága”, a gyermekek online iskolája mellett a szülők otthoni munkája, s ezek megoldásában kértek és kaptak tanácsot. Közel 200-an éltek a telefonos segítségnyújtással.
 
Már várják az ügyfeleket
 
A PONT – melynek célja hidat építeni család és munka szférája között a nehéz időkben is – a veszélyhelyzet miatt kiadott rendelkezések fokozatos enyhülésével párhuzamosan újra indítja az igény szerinti szolgáltatásokat, a képzéseket és a programokat a Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében című, EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú pályázat szerint. Ügyfeleink számíthatnak a mentorálásra, a személyes tanácsadásra, sőt arra a szemléletfejlesztő gyermekfelügyeletre, mely tehermentesíti a bevont gyermekek szüleit egy hétig, hogy lépéseket tegyenek a munka világa felé a KarrierPONT szakembereinek vezetésével.
 
Visszahívják, segítenek
 
Természetesen továbbra is segítenek az ügyfeleknek a 06 70  933 8381 telefonszámon hétfőtől-csütörtökig 8-tól 16 óráig, pénteken 8 és 13 óra között, s a hajduboszormeny@voroskereszt.hu e-mail címen.
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre
Család és/vagy karrier? - erre keresünk és adunk megoldást, de hogyan?
Bővebben »
Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT